Wednesday 14 October 2015

Moet je gaan voor Magento 2.0

Het meest populaire open platform voor e-commerce websites, Magento heeft de release van de beta-versie, Magento 2.0 aangekondigd. De officiële aankondiging voor de verbeterde versie was zo’n vijf jaar eerder, 2010 om precies te zijn. Maar nu de beta Magento 2.0 eindelijk is vrijgegeven, bestuderen Magento specialisten en andere deskundigen uit de industrie de levensvatbaarheid van de release.



Magento experts zijn onzeker of de vertraging van de release van Magento 2.0 het bedrijf goed heeft gedaan.
Sinds het meest populaire open-ended platform voor e-commerce websites de release aankondigde, heeft Magento iets van haar glans verloren door de vertraging met het uitrollen van de verbeterde versie. In de tussentijd heeft de winkelruimte enorme sprongen gemaakt en deze veeleisendheid heeft geleid tot betere en sterkere platforms. Echter is Magento in staat geweest om de ruimte en klanten te behouden, maar het is enorm aan het verliezen tussen nieuwe startups en platforms die bijna gelijke of meer functies aanbieden dan Magento 1.

Op dit moment vragen Magento specialisten zich af of het te laat is voor een indrukwekkende comeback van Magento gezien het feit dat het nog een jaar extra nam na de beta-versie, omdat het dan pas beschikbaar wordt gemaakt voor het publiek.

Informatie vrijgegeven door eBay, de eigenaren van Magento, werd de nieuwe release gepland met de bedoeling om een aantal nieuwe functies te bieden die het werk van ontwikkelaars gemakkelijker zou maken en ze krachtige tools te bieden zodat ze met innovatieve oplossingen kunnen komen. Bovenop de bestaande functies die in Magento 1.0 worden aangeboden, wilde het bedrijf de schaalbaarheid en prestaties van het platform verbeteren, terwijl het proces om te customizen gestroomlijnder moest worden. Het doel was om installaties simpeler en makkelijker te maken, met het aanbieden van betere kwaliteit, documentatie en testmiddelen.

Echter, met het testen van Magento 2.0 door een Magento expert werd onthuld dat de nieuwere versie niets nieuws te bieden heeft. In feite kan het worden beschouwd als een jQuery herschrijving. De functies in de beta-versie zijn bijna vergelijkbaar met de vorige versie. Er zijn geen geavanceerde tools voor automatisering van de verkoop en marketing, een zeer belangrijk aspect voor winkeliers. Er is geen simpele manier om te upgraden van Magento 1.0 naar 2.0 waardoor er een ontwikkelaar voor nodig is om van de ene naar versie te upgraden. Echter, niet alles is verloren voor Magento 2.0 omdat het nog steeds wordt beschouwd als zeer nuttig voor de ontwikkelaars vanwege het feit dat het een open-source platform is.

Met de enorme ontwikkelingenin online retail ruimte, is de toekomst van Magento 2.0 onzeker.

Bekijk meer informatie over de Magento Ontwikkelaar, Magento Certified Solution Specialist en Magento Expert. De expertise van de auteur wordt echt gewaardeerd door kijkers. 

No comments:

Post a Comment